Обратно към пълната версия на статията »

„Пирогов“ осъмна със 7 акта за нарушения

„Пирогов“ осъмна със 7 акта за нарушения
Здравният министър Десислава Атанасова заедно с директора на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски по време на обучението на работещите в спешната помощ, коете бе реализирано по ОП „Развитие на човешките ресурси“.
A A+ A++ A

Седем акта за нарушения при обществени поръчки е съставила на „Пирогов“ Държавната финансова инспекция, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Димитър Раденовски.

Пет от актовете са наложени на Раденовски, а два са на търговското дружество „Пирогов“, но те ще бъдат обжалвани, заяви професорът по време на обучение на работещите в спешната помощ, което се проведе в „Пирогов“, предаде БГНЕС.

На събитието присъства и здравният министър Десислава Атанасова, която коментира, че проверките на Държавната финансова инспекция в лечебното заведение все още не са завършили окончателно.

През юни стана ясно, че служители в „Пирогов“ получавали допълнителни суми за дейности, които така или иначе са записани в длъжностната им характеристика.

На фона на високите заплати във ведомството почти на всеки счетоводен документ – като договор за обществена поръчка при закупуването на апаратура или ремонти, липсва подписът на главния счетоводител Зоя Маджарска.

Въпреки това Маджарска е вземала бонуси за добра работа. За три години тя е взела близо 50 хил. лева над заплатата си.

Тези факти са само част от всички нарушения, констатирани в доклада на Инспектората на здравното министерство.

Докладът беше изготвен, след като преди повече от месец министърът на здравеопазването Десислава Атанасова разпореди най-мащабната финансова проверка в „Пирогов“.

#болница #Държавна финансова инспекция #обучение #проф. Димитър Раденовски #акт #нарушения #обществени поръчки #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #„Пирогов“