Обратно към пълната версия на статията »

След протеста на „Възраждане“: Започва работа комисията за Зеления сертификат

След протеста на „Възраждане“: Започва работа комисията за Зеления сертификат
A A+ A++ A

Работната група, съставена след протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат, започва работа в петък. Това съобщи председателят на партията Костадин Костадинов в парламента.

"Тя е от 12 човека - шест представители от страна на МС и шест, посочени от нас, като това не са хора само и единствено от "Възраждане". Ние посочихме, да кажем, проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", обясни Костадинов. Той се надява във възможно най-кратки срокове групата да излезе с компромисно решение, което да удовлетворява всички.

Лидерът на "Възраждане" обясни, че първоначалният срок на работа е бил до 2 февруари, но процедурата е била забавена от правителството.

"В групата е спазен паритетния принцип - те са посочили общопрактикуващ лекар, ние - също, те са посочили патолог, ние - също, те са посочили инфекционист, ние - също, те са посочили имунолог - ние също", допълни Костадинов.
Попитан дали от "Възраждане" възнамеряват да щурмуват отново парламента заради зеления сертификат, той отговори: "Нека да видим какво ще каже работната група".

От понеделник в сградите на парламента се влиза след представяне на зелен сертификат или отрицателен тест, а Националната служба "Охрана" няма право да възпрепятства онези от депутатите, които не желаят да покажат съответния документ за COVID-19, информираха преди дни от парламента.

Попитан как е влязъл днес за заседанието на Народното събрание, Костадин Костадинов коментира, че депутатите от "Възраждане" са влезли през вратата, както всеки път. "Нямам сертификат, така че няма какво да валидирам", заяви той.

#сертификат