Обратно към пълната версия на статията »

Спортният министър обвини Христо Йовов и Гошо Гинчев в куп грехове в тотализатора

Спортният министър обвини Христо Йовов и Гошо Гинчев в куп грехове в тотализатора
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от ИТН излезе с позиция във Фейсбук, която е насочена към членовете на Управителния съвет на ДП "Български спортен тотализатор" - Гошо Гинчев и Христо Йовов. 

Публикуваме позицията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев без редакторска намеса:

Добър вечер приятели! Днес се убедих повече от всякога, че реформите в българския спорт са неизбежни и необходимостта от тях е спешна. Думата изчегъртване придобива истински смисъл.

Причината за това е, че със свое определение Софийският градски съд спря вписването на промени в обстоятелствата по партидата на ДП “Български спортен тотализатор”. Производството е образувано по молба, подадена от членовете на Управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Категоричен съм, че въпреки всички тези некоректни действия на господата Гинчев и Йовов, намеренията ни за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор няма да се променят и ще се реализират съвсем скоро. Амбициран съм да сложа край на демагогията и лъжата и имам силата да го направя.

Припомням, че на 17.01.2022 г. проведох среща с ръководството на тотализатора. По време на разговорите изпълнителният директор Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов заявиха своето намерение да не обжалват вписването на освобождаването си. След края на срещата Петров потвърди и пред медиите, че той и членовете на управата приемат решението за тяхното освобождаване и поемат ангажимент да не обжалват вписването на новия Управителен съвет. Не съм изненадан, че излъгаха. Имам представа с какви хора се занимавам.

На следващо място, напомням, че актовете ми като министър на младежта и спорта се издават в изпълнение на законовите ми правомощия, а отношенията между мен, в качеството ми на упражняващ правата на държавата, и членовете на Управителния съвет се уреждат въз основа на договор за възлагане на управлението, който е облигационен по своя характер и не се регламентира от нормите на дружественото право, поради което заповедта ми поражда правните си последици във вътрешните отношения между страните НЕЗАБАВНО!

Христо Йовов и Гошо Гинчев не са от кръга лица, които биха могли да влияят на вземането на решения от министъра на младежта и спорта като упражняващ правата на държавата в Българския спортен тотализатор, тъй като не са собственици на  Българския спортен тотализатор и законът не допуска да предявят искове за незаконосъобразност на заповедта, която съм издал за освобождаването им. 

Това обстоятелство е добре известно на жалбоподателите, с оглед предходно дело, заведено от Гошо Гинчев на същото основание – нищожност на заповед на министъра на младежта и спорта, с която лицето е освободено като член на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Въпросното дело е прекратено от Софийски градски съд като недопустимо поради липса на правен интерес от обжалване, като впоследствие прекратяването е потвърдено и от Софийския апелативен съд. 

Въпреки това, ясна е целта на Христо Йовов и Гошо Гинчев, а именно да пречат по всякакъв начин и да възпрепятстват встъпването в длъжност на новоизбраните ръководители на Българския спортен тотализатор, както и максимално дълго да се облагодетелстват от все още заеманата от тях длъжност.

Времето на трудоустроените приключва скоро....

#Радостин Василев #Христо Йовов #Гошо Гинчев #Български спортен тотализатор