Обратно към пълната версия на статията »

Сензацията Ализе Корне видя сметката на фаворитката Халеп на Australian Open

Сензацията Ализе Корне видя сметката на фаворитката Халеп на Australian Open
A A+ A++ A

Приказката на аутсайдерката преди турнира Ализе Корне в Мелбърн продължава. Тя се класира за четвъртфинал на турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си. 32-годишната французойка елиминира фаворитката и двукратната шампионка от Шлема Симона Халеп (Румъния) с 6:4, 3:6, 6:4 и намери място сред 8-те най-добри на Australian Open.

Корне никога не беше преминавала четвърти кръг на турнир от Шлема от дебюта си на такова ниво през 2005-а година, когато получи “уайлд кард” за “Ролан Гарос”. А в момента тя се намира в своята 17-а кампания на Откритото първенство на Австралия.

"Никога не е късно да опиташ отново!, заяви щастливата французойка след края на срещата. "Това е моят първи четвъртфинал и това означава, че пътуването продължава на още по-високо ниво. Мечтата ми започва да се сбъдва. Чувствам се невероятно след цялата тази битка със Симона и това горещо време, над 30 градуса. Мисля, че и двете се задъхвахме много тежко след първите 30 минути от мача”, добави Корне.

Следващата съперничка на французойката ще бъде Даниел Роуз Колинс, която отстрани 19-ата поставена в схемата Елизе Мертенс (Белгия) с 4:6, 6:4, 6:4. 

СЛЕД ИЗМОРИТЕЛНИЯ НАД 3-ЧАСОВ МАЧ АЛИЗЕ КОРНЕ ДАДЕ МНОГО ЕМОЦИОНАЛНО ИНТЕРВЮ

#Симона Халеп #Australian Open