Обратно към пълната версия на статията »

Пандизчии се точат на Андре Токев, ето защо

Пандизчии се точат на Андре Токев, ето защо
A A+ A++ A

Вкусна мусака, сочна риба със зеленчуци, хрупкави пържени картофи, апетитни пилешки бутчета, ароматна наденица с гарнитура и макарони, в които най-сетне да има истинско и качествено сирене. Такива гозби ще искат да им готви зад решетките Андре Токев част от обитателите на затворническите общежития "Кремиковци" и "Казичене", където най-вероятно ще бъде разпределен да изтърпява наказанието си именитият готвач.

Това показа проверка на "България Днес", проведено с помощта на техни близки и защитници. Оказва се, че пандизчии чакат шеф Токев като същински цар в своите редици. А някои от затворниците освен с мечти за примамливи ястия, които да готви на своите нови братя по съдба, ще настояват дори за промяна на менюто. Така освен познатите боб, леща, варива, други супи и основни ястия в него да бъдат заложени и нови манджи, които осъдените не са могли да хапват досега или им се е случвало много рядко.

"Най-вече се отнася за пържените картофи - нещо елементарно, което на немалка част от лишените от свобода у нас се дава само по празници. Друго тяхно желание е бобът и лещата да не са толкова воднисти, а да са качествени. Ще настояват за вкусна риба, която той би могъл да направи по своя майсторски начин. Както и бутчетата да са добре изпечени, a пилешката супа да е по-вкусна и добре сготвена. Силно се надяват от Софийския централен затвор, в чиято приемна първо ще попадне Токев, да го разпределят в тяхното общежитие и с администрацията да се разберат той да им готви", споделиха пред вестника близки на осъдени за по-леки престъпления, сред които ще бъде въдворен Андре.

Изключително важна част от споразумението, което Токев подписа с прокуратурата, е, че наказанието зад решетките топготвачът ще изпълнява при първоначален общ режим. Като дори според множество публикации той би могъл да бъде и най-добрият за Андре - лек режим.

#андре токев