Денков предлага удължаване на междусрочната ваканция

18 януари 2022, вторник / 16:44;
Денков предлага удължаване на междусрочната ваканция

Министърът на образованието и науката Николай Денков предлага междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена за периода от 31 януари до 4 февруари включително.  Това стана ясно от думите на просветния министър акад. Николай Денков на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.

"За да могат да се слеят двата предходни почивни дни с двата следващи почивни дни и така да се получат девет дни. Имаме отраслов съвет. Това е предложението, с което аз ще вляза в него". "На 7-и, понеделник, на училище, ако няма забрана от страна на МЗ".
 
Със същото предложение вчера излязоха от Сдружението на директорите в средното образование и от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

"Карантинирани са 3.6% от учителите. Ученици и деца - 2.58%. Нямаме някакви изключително високи стойности средно за страната. Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било". С тези думи министър Денков коментира предложението на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева гимназистите да преминат към онлайн обучение до края на първия учебен срок.