Обратно към пълната версия на статията »

В разгара на зимния сезон РЗИ-Смолян затваря заведенията в областта! Пампорово на нокти

В разгара на зимния сезон РЗИ-Смолян затваря заведенията в областта! Пампорово на нокти
A A+ A++ A

В разгара на зимния сезон заведенията в област Смолян ще бъдат затворени. Това е поискало местното РЗИ, а собствениците на заведенията са решени да протестират.

"Останахме шокирани от заповедта на РЗИ. Тя гласи, че трябва да се затворят нощните клубове", обясни пред Нова тв собственикът на заведения в Пампорово Димитър Красногорски. По думите му, неговото заведение е работило снощи, тъй като още не е получил официална заповед.

В обща декларация от Асоциацията на заведенията в България изразяват готовност за протести. "Ние изцяло ще застанем на страната на здравните органи, но в крайна сметка не мисля, че проблемът е в нощните клубове. Не мисля, че има някакво голямо значение дали ще си тръгнат в 23 или в 01 ч.", посочи той.

Собственикът на заведение припомни затварянето на бранша през миналата година, като посочи, че ако и ако през тази бъдат предприети тези мерки, ще са на ръба на фалита. "Сега ни предстои плащане на сметките за ток и на заплатите за декември. Ще ни бъде много трудно. Затова сме готови на всякакви действия, за да се спасим от фалит", добави Красногорски.

По думите му държавата няма да може да помогне на собствениците с толкова средства, колкото са им нужни. "Ако продължим да работим, ще се справим и тази година. През 2021 г. бяхме изцяло затворени, сега ако ни затворят, просто няма накъде", предупреди той.

Оттук нататък Красногорски се надява държавата да помогне и на евентуална отмяна на заповедта на РЗИ за Смолянска област.

#РЗИ #Пампорово #заведения