Обратно към пълната версия на статията »

Зуека: Напуснах България, защото спряха „Господари на ефира”! Дъно! (ВИДЕО)

Зуека: Напуснах България, защото спряха „Господари на ефира”!  Дъно!  (ВИДЕО)
A A+ A++ A

„Спирането на “Господари на ефира” отключи в мен желанието да напусна България. Аз на практика видях колко сме затънали у нас. А колко хора преди нас са го изпитали на гърба си това – вземайки им фирмите, съсипвайки им живота и бизнеса.”

Така Васил Василев – Зуека обосновава решението да се изнесе от България в подкаста “Без граници” с Георги Донков.

“…Причината е, че явно сме нагазили лука и сме се набъркали в интересите на този или онзи. Аз до последно не вярвах, че “Господари на ефира” ще бъде спряно. Ние правихме новогодишното предаване, и когато го заснехме, аз смятах, че най-много да ни забавят за зимния сезон и че февруари месец ще стартираме. Нищо подобно. Беше много тъжно… Това е голямо дъно. Държавата ни е голямо дъно. В момента е страшна каша”, споделя Зуека в интервюто.

От няколко месеца Васил, който загърби успешната си кариера в България, се изнесе заедно със семеството си в Испания. Там той се прехранва с продажбата на своите картини, като цената на всяка не пада под 800-900 лева. Новоизлюпеният художник твърди, че животът там е много по-уреден и спокоен.

Независимо от всичко обаче, той не изоставил и сцената. Заедно с колегата му Влади Априлов, обикалят света със спектакъла “Ние, българите”, писан специално за сънародниците ни в чужбина.

“Българите, които живеят извън страната, са много радушна публика. Те са много различни от публиката у нас. Тяхната нагласа е различна. Нагласата да видят, почувстват и осмислят това, за което им говориш. Посрещат ни много по-топло, много по-бурно. Като хора, изживели катарзис”, категоричен е  Зуека.

Той споделя още, че не гледа българска телевизия и форматите, на които преди това е бил водещ, защото не изпитва потребност от това, пише newsone.bg.

#Зуека