Обратно към пълната версия на статията »

От Пътна полиция дадоха важен съвет на шофьорите, които ще пътуват днес

От Пътна полиция дадоха важен съвет на шофьорите, които ще пътуват днес
A A+ A++ A

Искам да кажа на водачите на леки автомобили, ако попаднат в колоната, която е поради ремонта на тунел "Ечемишка" – нека да изчакат, бързо се преминава през съоръжението, въпреки че изглежда голяма колоната. Това заяви по време на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

,,Не е удачен вариант да се използва старият път като обходен маршрут, тъй като там сме отклонили всички тежкотоварни автомобили и придвижването оттам е по-бавно. В района на Владая също ще има реверсивно движение, осигурени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи, като такива ще се движат и в трафика, за да извеждат от движението агресивни водачи'', допълни той.

По думите на гл. инсп. Близнаков от 23 декември до днес са били установени над 400 случая на шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Не малко са били случаите с 3 промила алкохол, при които вече има неадекватност от страна на шофьора, уточни Близнаков. 

,,Трафикът на 1 и 2 януари беше спокоен, имаше много малко произшествия. Два пъти по-малко са пътните инциденти в сравнение с миналата година. Движението вчера беше изключително натоварено, такова очакваме да стане и днес, затова полицейските екипи вече са по места в готовност да помагат и да регулират движението'', отбеляза още той.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, посочиха от Пътната полиция. 

#Пътна полиция