Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Служител на Дунав мост към чужденец: Чиба, маймуно! Плащай, мама ти...

ВИДЕО Служител на Дунав мост към чужденец: Чиба, маймуно! Плащай, мама ти...
A A+ A++ A

Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ тол се държи грубо и обижда преминаващ границата при "Дунав мост" молдовски гражданин. Потърпевшият е изпратил видеото на платформата "Обществен контрол", която съществува във Facebook и YouTube.  "Това е гражданска медия, която е създадена с цел да бъде коректив на нередностите, които виждаме в държавата ни, поставянето им във фокуса на обществото и съответно намиране на решение". Това заяви в ефира на "Здравей, България" Иво Дашев.

Чужденецът е пред гише на системата. Служител му крещи "Плащайте или се махайте! Маймуно! Тъй ще правиш в Молдова!" и псува. Чужденецът кротко пита "Почему кричиш?" и снима. Служителят му вика и "Чиба!". Друг служител му обяснява "Я можно твой телефон грабнет". Чужденецът пак кротко обяснява на служителите, че се държат като бандити.

Дашев разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал в следствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на "Дунав мост". "В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ ТОЛ обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой", разказа Дашев.

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. "Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем. Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост. Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен. Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?", попита Дашев. Той подчерта, че случаят е от края на октомври. 

За NOVA от Nационалното тол управление- Русе са изпратили писмен отговор, че правят проверка и са се извинили на потърпевшия.

#Дунав мост #скандал