Обратно към пълната версия на статията »

Министърът на транспорта: Реформата в сектора минава през уволнения на слаби директори

Министърът на транспорта: Реформата в сектора минава през уволнения на слаби директори
A A+ A++ A

"Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови резултати и ниско качество на работа трябва да бъдат сменени, за да се случи реформата в сектор "Транспорт"." Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в ефира на БНТ.

Този коментар идва след освобождаването от длъжност на управителя на БДЖ "Пътнически превози" ЕООД Любен Нанов.

Транспортният министър обясни уволнението на Нанов с лошите финансови показатели на дружеството. Сред мотивите за отстраняването му са и констатираните от служебния министър на транспорта Христо Алексиев нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните. Събев допълни, че служебният министър вече е предал цялата информация на разследващите органи.

Той заяви, че ще използва само мотивирани хора с желание за промяна.

"Ръководители, чийто ведомства и предприятия са с лошо качество на управление и резултати, не трябва да чакат да им се иска оставката.Всички тези, които могат и имат качества да правят реформи, а също и имат мотивация и силно желание да го направят - само такива хора ми трябват", коментира Събев.

Според транспортния министър в момента БДЖ не може да предложи качествена услуга.

"БДЖ се ползва в момента основно от социално слаби, студенти и пенсионери. Останалите предпочитат да пътуват с автомобила си. Ние трябва да предложим такива условия на българския гражданин да пътува, че той да търси този вид транспорт," допълни министърът.

#Николай Събев #транспорт