Обратно към пълната версия на статията »

От днес се възстановява присъственото обучение, но при няколко условия

От днес се възстановява присъственото обучение, но при няколко условия
A A+ A++ A

От днес се възстановява присъственото обучение за паралелките, в които 30% от учениците искат да се върнат в училище с тестване или зелен сертификат. Досега, ако за 50% от учениците нямаше съгласие за изследване или зелен сертификат, целият клас оставаше в електронно обучение, което ощетяваше желаещите да учат присъствено.

Чрез намаляването на изисквания процент в училище ще се върнат повече деца, които сега са вкъщи заради отказа на своите съученици или на техните родители за изследване за COVID-19 веднъж в седмицата. Промяната беше направена с решение на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование на 9 декември.

Несъгласните с щадящите тестове ще продължат да се обучават от дистанция. Според насоките за обучение в условията на извънредна епидемична обстановка училищата ще осигуряват на тези деца и младежи синхронно или асинхронно обучение в зависимост от своите възможности.

Междувременно вече са осигурени необходимите тестове за изследване на всички ученици в страната за COVID-19 до Коледната ваканция.

#ученици #тестове #сертификат