Обратно към пълната версия на статията »

Протест! Ядосан мъж изсипа прокиснало прясно мляко в енергото (ВИДЕО)

Протест! Ядосан мъж изсипа прокиснало прясно мляко в енергото (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Това е моят протест към цените на тока, към рекетьорското отношение на всички енергорапределителни дружества. С тези думи започва изказването си пред служителите на ЕР-ЮГ в морската столица варненецът Данаил Николов, който миг по-късно изсипва на плочките в офиса 3 каси с развалено прясно мляко.

Николов държи малък собствен бизнес – ферма за отглеждане на животни и производство на мляко. Токът му е бил спрян заради двойно завишена сметка, която той не е могъл да плати навреме, след което буквално е изтеглил кредит, за да я плати, но енергозахранването така и не е било възобновено до края на дена. В знак на протест против това видимо притесненият мъж извършва и акта в офиса на дружеството пред очите на десетки граждани.

„Всички трябва да въстанем, защото това е нетърпимо! Три месеца подред тегля кредит, за да си платя тока малкия бизнес. Който го интересува и който е българин, ще застане зад мен и другите като мен – които сме хванати за гушата от цялата ситуация. В безисходица сме, хора! Токът ми от 1500 лв. вече минава 3000 лв.“, продължава след като изсипва млякото Данаил Николов.

И продължава:

„Да не го платиш един ден и рекетьорите го спират. Събираш пари от хора, плащаш го – те го пускат след 2 дни. Умират ни животните, млякото ми вкисва. Вчера съм хвърлил един тон мляко. Това е положението. Благодаря ви за вниманието“.

Вижте повече във видеото:

 

#протест #ЕРП #ток