Обратно към пълната версия на статията »

Дамски дънки - основата на всеки гардероб

Дамски дънки - основата на всеки гардероб
sinsay
A A+ A++ A

Дънките днес са нещо повече от еднотипови дънкови панталони. Много модели ни дават възможност да изберем опция за всеки повод и за всяко време от годината.Нека поговорим за най-често срещаните модели.

Панталоните като цяло са били елемент само от мъжкото облекло до към 20-те години на миналия век, който бива включен в женските гардероби благодарение на еманципацията на жените и социално- моралните промени. Най-купуваният тип панталони от жените са тези от деним. Дънките са задължителни в гардероба на всяка жена. Добре съчетани с твоята фигура, те ще те накарат да се чувстваш страхотно. Дънките са най-популярният модел панталони. Почти всеки има поне един чифт в гардероба си. В момента във веригите магазини има толкова много интересни модели, че си струва да заложиш на няколко различни модела. Дънките са ценени заради тяхната многофункционалност и издръжливост. Подходящи са за всякакви поводи. Всичко зависи от това какви стилизиращи елементи си избрала. Поради разнообразието, изборът на дънки може да бъде проблем. Сред предлаганите на пазара модели всеки от нас може да избере нещо за себе си, независимо от стила, размера и вида на фигурата. Моделите обикновено се различават по кройката на крачолите и височината на талията. По-долу представяме седем от най-търсените модела.

Седем модела дънки, които си струва да имаш в гардероба си.

Обичаме да се вдъхновяваме от миналото, така че не е изненада, че от време на време хлътнали модели дрехи се връщат към нашите благосклонности. Не отдавна модните дизайнери и вериги магазини отново са вдъхновени от старите тенденции и именно на тях се дължи завръщането на тази класика.

Дънките от модел Boyfriend се характеризират с много свободна кройка, която създава впечатлението, че панталоните са леко прекалено големи. Това е умишлена процедура, която прави стилизациите да изглеждат небрежно и удобно. Името Boyfriend идва от мъжки панталон, поради което често се казва, че женските Boyfriend дънки изглеждат сякаш са извадени от мъжки гардероб.

Wide leg е модел дънки с крачол, който се разкроява по цялата дължина. Много често тези дънки са с висока талия и според нас изглеждат най-добре. Ако си почитателка на спорта, спортния стил, тениска и удобен суичър с кецове в екип с дънки wide leg ще ти свършат работа. Когато ситуацията изисква повече гъвкавост от теб, просто комбинирай wide leg с риза, високи токчета или елегантни сандали на токчета и си готова. Ако панталоните ти имат свободни крачоли, добре е да облечеш по-свободна риза.

Mom Jeans е модел широки дънки с много висока талия. Разширеният крачол винаги се стеснява надолу. Този модел панталони е откритие на 80-те и 90-те години. Героите от сериала „Бевърли Хилс, 90210“ изглеждаха перфектно в тях. С какво да ги носиш? Елегантно, топло поло, черно яке плюс любимите ни Mom Jeans и черни високи токчета, и едно малко черно портмоне и си готова да посрещнеш топлите дни. Къса ажурна блуза също ще работи чудесно в този случай. Ако ситуацията изисква от теб елегантен тоалет и имаш нужда от нещо по-удобно, топла блуза и цветни маратонки ще бъдат идеалното решение.

Джогърите са вързан модел дънки, който обикновено завършва с ръб или заострен крачол. Откъде идва това вдъхновение? Разбира се, от спортните панталони! Спортната елегантност е комфорт и официална визия в едно.

Baggy jeans със сигурност ще се асоциират с американските улици и хип-хоп музиката, поради което смяташ, че няма да са подходящи за всички поводи. Бъркаш се! Този модел дънки ще изглежда страхотно с всички стилове. Baggy дънки са дънкови панталони с много широки крачоли, които падат върху обувките. Широките Baggy дънки представени преди 20 години, които хипстъри носиха, сега са по-често във вариант с висока талия.

Тесните Skinny дънки в САЩ също ги наричат „водопроводни тръби“, защото са плътно прилепнали по цялата дължина на краката, много плътно към тялото. Височината на талията в този модел варира от висока до ниска талия. Този тип дънкови панталони бързо станаха много популярни в дамската мода. Хубава комбинация в случая.

Дънките Bootcut  прилягат на бедрата и се отличават с леко разширен крачол от коляното надолу. Благодарение на тази пропорция крачолите са достатъчно свободни, че нашите обувки могат да се поберат под тях.

В момента дънките са неразделен елемент от всеки гардероб, поради своята издръжливост и гъвкавост. При създаването на модели дънки Sinsay се ръководи от комфорта, качеството и водещите тенденции. В Sinsay ще намерите както класически модели дънки, така и такива, които са завладяли съвременните модни подиуми. В Sinsay https://www.sinsay.com/bg/bg/ ще намерите панталони в страхотно съотношение цена-качество (от 12,90лв.!). Проверете и се оверете сами.