Обратно към пълната версия на статията »

20 изненадващи факта за любимите ви коледни филми

20 изненадващи факта за любимите ви коледни филми
A A+ A++ A

Не можем да ви обвиним, че мислите, че знаете всичко, което трябва да знаете за любимите си празнични филми. В края на краищата годишните 24-часови маратони и достъпът до Netflix правят твърде лесно неволното изучаване на всяка сърдечна и весела коледна продукция.

Но дори и най-упоритите фанатици на коледни филми все още имат тайни, които трябва да открият - от това колко актьори са били необходими, за да съживят героите от книгата с истории, до камерите, които може да сте пропуснали дори при десетото си гледане.

1. Сега обичана класика, „Животът е прекрасен“ бил тотален провал, когато бил пуснат през 1946 г.

2. Ема Томпсън била облечена в дебел костюм, докато снимала Love Actually .

3. Някои от историите на Jean Shepherd, които в крайна сметка стигнали до сценария A Christmas Story, били публикувани за първи път в Playboy .

4. Джим Кери е работил със специалист от ЦРУ, който е обучавал агенти да преживяват изтезанията, за да преминат през болезнения процес на гримиране за д-р Сиус „ Как Гринч открадна Коледа" .

5. Тогава 8-годишната Натали Ууд в "Чудо на 34-та улица", повярвала, че Естмънд Гуен всъщност е Дядо Коледа.

6. В The Muppet Christmas Carol плавният облик на Призрака на миналата Коледа е постигнат от потапяне на куклата в резервоар за вода .

7. Според надзорния аниматор „ Кошмарът преди Коледа “ Ерик Лейтън, филмът е заснет с 24 кадъра в секунда , което означава, че героите трябва да бъдат позирани 24 различни пъти за всяка секунда от филма.

8. Епизод на MythBusters доказа, че езикът може незабавно да се залепи на замръзващия стълб ала "Коледна история" .

9. Зрителите може би ще забележат скрито лого на "Мики Маус", когато героите от Дядо Коледа Скот и Чарли минават покрай Луната в шейна.

10. Уил Феръл яде толкова много захар, докато снима "Елф" , заради проблеми със съня .

11. Ерик Лойд, който изигра Чарли в „Дядо Коледа“ , счупил предните си зъби при падане точно преди снимките и трябвало да носи протеза за снимките

12.  Стоп-анимацията на Рудолф на Червения нос е създадена в Япония , докато по-голямата част от аудиото е записана в Канада.

13. Кадрите от парада на Деня на благодарността на Мейси в Miracle на 34-та улица са истински

14. Джим Кери първоначално е планиран да участва в Elf .

15.  Композиторът Дани Елфман все още няма сценарий, когато дойде време да напише музиката за „ Кошмарът преди Коледа“ , така че той базира песните си само на разговори с режисьора Тим Бъртън .

16. Гринч бил черно-бял в оригиналната книга на д-р Сеус, но режисьорът Чък Джоунс имал идеята да го направи зелен за анимационния филм от 1966 г.

17. "Животът е прекрасен" е обявен за най-вдъхновяващия филм за всички времена от Американския филмов институт.

18. Малкият брат на Маколи Кълкин Кийрън имал малка роля като братовчед на Кевин, който мокри в леглото в „ Сам вкъщи“ и „ Сам вкъщи 2“ .

19. След излизането на Home Alone 2 семействата се стичали в хотел Plaza на Ню Йорк, където могат да пресъздадат приключението на Кевин в Suite 411, „Kevin's Suite“, за 1100 долара на вечер .

20. Въпреки че е празничен филм, "Чудо на 34-та улица"  излезе по кината през май, защото ръководителят на студиото на 20th Century Fox Дарил Занук вярва, че повече хора ходят на кино през лятото.