Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Неописуема смрад и мизерия! Прикован към дюшек мъж живее сред змии и мишки в Кърджали

ВИДЕО Неописуема смрад и мизерия! Прикован към дюшек мъж живее сред змии и мишки в Кърджали
A A+ A++ A

Прикован върху два дюшека, проснати на циментовия под, покрит с юрган, а край  тях потресваща мръсотия, от която се носи неописуема смрад. В тази отблъскваща обстановка вече няколко години 67-годишния Исмет Исмел е принуден да съществува - с психично заболяване и обездвижен от кръста надолу, разказват негови съседи пред местния сайт 24rodopi.com.

“Мизерията хич не е за разправяне. Аз като отида там, два дена после повръщам, истина ви казвам. Господ да му е на помощ на човека! През лятото мишки има там при него, котки и змии също, сериозно ви казвам. Много му е лошо положението, хич не е за разправяне“, разказва съседът на кърджалиеца Шакир Мехмед, чието семейство помага с каквото може, наглеждайки Исмет. Споделя, че мъжът има брат, който му носи храна и вода.

“Баща му почина преди 5-6 години и той остана на произвола на съдбата. Има и брат, той идва в седмицата веднъж, обаче той има семейство, не може постоянно да се грижи. А освен психическото заболяване, преди години Исмет е получил сътресение, паднал, ударил си главата и сега е и обездвижен. Иначе се храни, обаче не дава да го почистиш, обръснеш и пр.“, споделя още Шакир.

По думите му, братът е търсил съдействието на институциите.

“Брат му се обърна към всички, обаче нямаше никаква файда. Пенсията му е малка, нито в старчески дом го приемат, нито в други социални домове“, обяснява съседът.

Към 24rodopi.com се обърна кърджалиецът Никола Стоев, който се запознава наскоро със случая.

Подаден е сигнал в Агенция „Социално подпомагане“. Малко след това социални работници са посетили  болния  мъж, но при опит да разговарят с него е станал агресивен и отказал съдействие. Обясняват поведението с психическото му състояние. Направен е опит за връзка с брата на Исмет, но безрезултатно. В следващите дни, опитите ще продължат, както и проверката по случая.

#Кърджали #смрад