Обратно към пълната версия на статията »

Ето кога ще има сняг

Ето кога ще има сняг
A A+ A++ A

През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат още - на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, дневните ще надхвърлят 15°.

Облачността ще бъде по-често значителна. В събота вероятността за валежи е малка, през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд. В неделя за кратко валежите ще спрат, а вятърът временно ще отслабне, но до вечерта отново ще се усили, особено в източната половина от страната, а от запад ще завали дъжд.

В понеделник ще бъде ветровито и все още със сравнително високи температури; на места ще превали дъжд. След обяд и през нощта срещу вторник през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт, с който се очаква рязко застудяване. Вятърът бързо ще се обърне от северозапад, в повечето райони ще е умерен.

В Западна България има повишена вероятност дъждът да преминава в сняг. Във вторник ще бъде ветровито и студено. Валежите ще спрат, по-късно през деня от запад и облачността ще започне да се разкъсва. В сряда ще е без валежи, с разкъсана облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде умерен и силен. Сутринта ще е студено, през деня ще започне повишение на температурите. В четвъртък от северозапад отново ще завали дъжд, а по-късно през деня, с обръщане на вятъра, ще започне да нахлува студен въздух. Прогнозата е на НИМХ.

 

#сняг