Обратно към пълната версия на статията »

Скандално! Оказа се, че рейсът-ковчег е возил пътниците, без да има лиценз

Скандално! Оказа се, че рейсът-ковчег е возил пътниците, без да има лиценз
A A+ A++ A

Пламналият рейс-ковчег на АМ Струма скандално не е имал лиценз за международен пътнически превоз. Това съобщи на брифинг министърът на транспорта на Северна Македония Благой Бочварски, предаде агенция МИА.

Министерството на съседката ни е започнало процедура по отнемане на разрешителното на "Беса Транс", чиято собственост е превозното средство.

Туроператорът е имал лиценз за превоз, но не е регистрирал катастрофиралия автобус и превозното средство не е било включено в електронната база данни на македонското Министерство на транспорта и съобщенията. По закон превозвачът е бил длъжен да информира ведомството не по-късно от 15 дни за всички промени, т.е. за регистрация на превозно средство или на водач, каза министър Бочварски.

Последната проверка на техническото състояние на автобуса е направена на 5 октомври тази година, уточни македонският вътрешен министър Оливер Спасовски на пресконференция тази вечер.

Снощи от фирмата публикуваха кратко съобщение, в което изразиха съчувствие на семействата на загиналите и пострадалите. Обявиха също, че не са могли да отговорят на обажданията през деня, защото били в голям шок.

#катастрофа #АМ Струма #рейс-ковчег #автобусна катастрофа #лиценз