Обратно към пълната версия на статията »

Невероятно! Д-р Ботев назова лекарство у нас, 100% ефективно срещу ковид!

Невероятно! Д-р Ботев назова лекарство у нас, 100% ефективно срещу ковид!
A A+ A++ A

"Лекуването е правилен протокол, а не едно лекарство. В България всеки търси лекарство чудо. Такова нещо няма", коментира хематологът д-р Чавдар Ботев пред телевизия БългарияОнЕър.

По думите му "proning" позата трябва да се прави във всички отделения и намалява смъртността в 64% от случаите.

"В България в момента идва ерата на инхибиторите. Това е "Merk" лекарството с 50% ефективност. Но ние в България имаме лекарство, което има 100% ефективност в досегашните клинични проучвания. То е регистрирано като хранителна добавка. Казва се "Аретимик съпорт" и "Аретимик рескю", и е одобрено в Европа за лечение на Ковид-19. Минало е Фаза 2 и е продължило вече като лекарство под името "Симетър". В Индия се строи огромен завод за това нещо, в САЩ също. В Малта се построи завод и се пусна в експлоатация на 16 ноември. Ние имаме лекарство", заяви лекарят.

Според него то трябва да се вземе в контекста на протокола във всички фази на COVID-19.

"Ние го дадохме на хора, които са в болнична обстановка. Дадохме го на петима пациенти, които отиваха към интубация и петте излязоха", поясни д-р Ботев и добави, че лекарството е изцяло на биологична основа.

"Едната от съставките - куркума, не се резорбира изобщо. Другата съставка е тамян, който има невероятно силни антивирусни свойства и третата съставка е артемизин и витамин С", каза още хематологът.

"Аз съм готов да помогна с всичко, което мога и знам. Надявам се сега като професор да ме чуят", подчерта д-р Ботев.

"По последни изследвания не е хубаво да се дава парацетамол като сваляме температурата", поясни той.

#д-р Чавдар Ботев #лекарство срещу Ковид