Обратно към пълната версия на статията »

Меди - гримьор и инфлуенсър пред Novinite.bg: Повлия ли пандемията на този бранш и какви са тенденциите за 2022

Меди - гримьор и инфлуенсър пред Novinite.bg: Повлия ли пандемията на този бранш и какви са тенденциите за 2022
A A+ A++ A

Автор Михаела Михайлова

Днес ви срещаме с Меди - гримьор и инфлуенсър. На прага на празничния сезон тя ще ни даде съвети за грим в Новогодишната вечер и ще ни разкрие повече за себе си. Пандемията засегна много бизнеси, но от нея ще раберем как този световен проблем се е отразил и на гримьорите.

Здравей, Меди, благодаря, че прие поканата ни. Гримът е твоята страст и работа, но самата ти всеки ден ли се гримираш?
Не. Ако ще си стоя вкъщи не се гримирам. Гримирам се, когато ще излизам или когато ще снимам видео, или ако имам нови продукти, които нямам търпение да пробвам. Сега като се замисля, май си се гримирам всеки ден 

Без кой козметичен продукт не можеш? А, грим продукт?
Много ми е трудно (да не кажа невъзможно) да избера само един. Говорейки за бяла козметика, бих избрала крем за лице, а за грим продукт избирам балсам за устни. Моите устни имат продукт върху тях 24/7.

Какво би посъветвала нашите читатели  - да заложат на хубава грижа за лице или на хубав грим продукт?
Най - важна е грижата за кожата. Дори най - добрият грим, с най - скъпите продукти, не може да скрие зле поддържаната кожа и гримът просто няма да изглежда добре. Много е важно да почистваме лицето си добре (не прекалено), да хидратираме кожата си, независимо какъв тип е тя и да я защитаваме и предпазваме, използвайки редовно слънцезащита. Без значение от сезона.

Ако можеш да създадеш собствен продукт какъв би бил той и защо?
Не съм мислила върху това. Може би ще е палитра за лице или със сенки, или пък четки за грим, понеже тези са моите слабости.

Какво предпочиташ повече - изчистена визия или цветна такава? А, клиентите ти експериментират ли?
Аз обичам да експериментирам с цветовете и то не само в грима, затова предпочитам цветните визии.
Относно клиентите ми - имам всякакви клиентки, но повечето предпочитат нещо по-семпло и неутрално.

На прага на празничния сезон сме. Какви са тенденциите за него. На какво да заложим в Новогодишната нощ, например?
- Разбира се, червените устни. Аз бих добавила и златен пигмент или брокат на клепача. 

Задава ли се нещо ново и различно в тенденциите в грима за 2022г.?
- Не бих казала, че се задава нещо ново, по-скоро се завръщат стари тенденции, като подчертаване на цялото око с kajal, многоцветните сенки за очи, както и максималната естественост, но и максимална устойчивост на грима.

Ти имаш доста последователи в Instagram, как реши да развиваш профила си?
 Не съм решавала. То се случи от самосебе си. Понеже винаги съм давала съвети на приятелките ми, те предложиха (преди няколко години се случва действието), да започна да качвам направо в Инстаграм, за да виждат всичките наведнъж, а не да си звънят една на друга. Постепенно започнаха да ме следват все повече хора, да търсят и да се доверяват на съветите ми, брандове да се свързват с мен... И така се случи. Когато аз започнах, нямах никаква представа, какво означава думата Инфлуенсър. Никога не я бях чувала и когато започнаха да ме наричат така, аз търсих в Google значението на думата. Не се шегувам.

Това ли е сферата, в която искаш да продължиш да се развиваш?
Със сигурност да. Това е нещото, което ми доставя огромно удоволствие. Запознах се с толкова прекрасни хора, всеки ден помагам на много хора и нямам предвид само в избора на продукти. Аз чувствам и се държа с моите последователи, като с приятели. Те не са за мен шепа хора, на които да рекламирам разни неща. Аз даже не рекламирам - аз споделям моят опит и мнение за продукти и не само. А оттам нататък всеки сам си преценява.

Можем ли да очаваме скоро да си направиш и Youtube канал?
Много искам да имам, но не разполагам с необходимата техника, а професията ми на гримьор е една от най - силно засегнатите в сегашната ситуация с вируса и не съм сигурна доколко би била рвнтабилна една такава инвестиция на този етап.

Пандемията повлия ли на работата ти като гримьор?
Да и то много. Моята професия е пряко свързана с дискотеките, клубовете, партитата и всички тези групови мероприятия. Следователно, когато те не работят, аз няма закъде да гримирам девойките. Още повече, че района в който аз живея и работя е беден така или иначе и това съвсем допринася за липсата на работа за съжаление.

Ако трябва да обясниш на една баба (която да приемем, че не е запозната) какво работят инфлуенсърите, какво би й казала?
Бих и казала, че помагам на хората, че ги уча как да се гримират и грижат за себе си, и да не си дават парите на вятъра.

Разкажи ни за музиката, каква част заема тя в твоя живот?

 Музиката заема огромна част в моят живот. Аз пея от 4 годишна и то на сцена. Била съм в детска фолклорна формация от 1-ви до 7-ми клас, а след това завърших и музикалното училище за фолклорни изкуства "Широка Лъка" със специалност народно пеене. След като завърших, работих по професията си и пеех в заведения, но поле заминах да живея в Лондон и спрях да се занимавам с музика окончателно. Но си пея нон-стоп, де. Ахахах

Четете цялото интервю на Jenite.bg

#Меди #грим #пандемия #коронавирус