Обратно към пълната версия на статията »

България не позволи на Италия да се класира за Мондиала като се оказа боксова круша за Швейцария

България не позволи на Италия да се класира за Мондиала като се оказа боксова круша за Швейцария
A A+ A++ A

България завърши по срамен начин световните квалификации в своя поток, след като допусна поражение с 0:4 от Швейцария в Люцерн. Оставаме четвърти от пет тима в групата. Не толкова резултатът, колкото бледата, страхлива и пораженческа игра, трябва да накара разпасаната команда на Ясен Петров да се замисли как защитава трибагреника. 

Разгромът на "кръстоносците" срещу нашите ги класира директно за Мондиала. Това се случва за сметка на Италия. Еврошампионът не успя да бие в Белфатс Северна Ирландия, стигайки само до 0:0. Дори Скуадрата да беше вкарала гол обаче нямаше да им стигне, защото Швейцария постигна убедителен успех срещу нас и така по голова разлика пак щеше да вземе визи за Катар. Иначе казано - подляхме вода на Италия, която сега ще трябва да минава през ситото на баражите, за да иде на Световното.

България се държа донякъде в мача през първата част, когато удържа нулево реми, но допусна цели 12 корнера, а по чудо домакините не успяха да отбележат попадения.

Опълченито на нашите рухна през втората част, когато инкасирахме 4 гола, а още два бяха отменени заради тънки засади. България буквално не минаваше центъра и мачът се състоя на една врата. Сякаш един срещу друг се бяха изправили мъжки и юношески състави, защото класата в полза на швейцарците бе очеизвадна.

#Швейцария #България #световни квалификации #Ясен Петров #Италия #Мондиал 2022