Обратно към пълната версия на статията »

Нинова: Борисов флиртува с кметовете и после им забива нож

Нинова: Борисов флиртува с кметовете и после им забива нож
„Използват се европейски пари за партийни цели. Иска се победа на следващите парламентарни избори на всяка цена“, смята Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ дели кметовете в страната на свои и чужди, дели българите на такива, които живеят в общини, управлявани от ГЕРБ, и на други, изтъкна на пресконференция в Благоевград червеният депутат Корнелия Нинова.

„Флиртът на министър-председателя Борисов с кметовете е фалшив. Прегръща ги за пред камерите и им забива нож в гърба. Заявява, че не прави разлика между кметовете от различни партии, че всички са негови до изборите, но това е лъжа и лицемерие. Истината е, че ГЕРБ налива европейски пари на своите, а реже чуждите“, заяви Нинова, цитирана от Дарик.

В подкрепа на заключението си тя представи справки от Сдружението на общините за броя на одобрените за финансиране проекти по фонд „Козлодуй“, програма „Красива България“ и „Енергийната ефективност“.

По мерките за енергийна ефективност, специално за улично осветление през настоящата година, са финансирани 17 проекта в Бургас, 28 са в Пловдив, 26 – в София, 4 са в Стара Загора и нито един в други общини, обобщи депутатът.

По думите й по програма „Красива България" за 2012 година също получават пари общини на управляващата партия.

Сред тях е и един одобрен проект на Общинската администрация в Разлог, където се ремонтира сградата на училище „Св. Св. Кирил и Методий“, посочи още Нинова.

„Използват се европейски пари за партийни цели. Иска се победа на следващите парламентарни избори на всяка цена. Така се наказват българите, които са си позволили да не харесват ГЕРБ и да си изберат кадърен кмет от друга политическа партия. Тази година правителството раздава на своите европейски пари, догодина така ще правят с националните“, каза тя.

„С промените в Закона за публичните финанси се цели Симеон Дянков да определя и дирижира бюджета на общините. Отпада съгласувателната процедура между Министерството на финансите и Националното сдружение на общините. Този закон слага край на децентрализацията и дава възможност на управляващите сами да определят кои общини се развиват и кои не“, коментира народният избраник Корнелия Нинова.

#Националното сдружение на общините #Министерството на финансите #Министър на финансите #Симеон Дянков #Разлог #Стара Загора #София #Пловдив #Бургас #фонд „Козлодуй“ #България #БСП #премиер #Бойко Борисов #Благоевград #Корнелия Нинова #ГЕРБ