Обратно към пълната версия на статията »

Ицо Хазарта: Промяната не става с песнички! Улилищата ни излъчват тарикати на дребно

Ицо Хазарта: Промяната не става с песнички! Улилищата ни излъчват тарикати на дребно
A A+ A++ A

"Убедих се през тези години, че промяната не става с "Фейсбук", не става с интервюта, не става с песнички а става, когато действително се заемеш с нея". Това заяви рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, който води листа на "Продължаваме промяната", пред "Дневник"

Според него, за да се случи реална промяна в страната, трябва фокусът да е насочен към децата, които в момента са в училищата и детските градини. Негова кауза ще бъде да премахне зубренето в училище и да направи така, че в класните стаи да има повече дискусии и разговори по важни теми.

"Ще се боря най-много да направя така, че на децата да им бъде интересно да ходят на училище и да учат важни за тях неща, да дискутират. Години наред коментираме финландската система и мисля, че е време да се опитаме да приложим това от нея, което е приложимо в България", заяви той.

"В България човек ходи на училище, сяда, мълчи и слуша, трябва да научи нещо наизуст, след това го изпитват на дъската. Тази система ни учи да сме тарикати на дребно", смята Христо Петров.

Той заяви, че би напуснал политиката, ако усети, че не е полезен и че това, което прави не дава резултат.

#Ицо Хазарта