Обратно към пълната версия на статията »

Бг гласът от "Семейство Адамс 2" Митко Петров - Матео пред NOVINITE.BG: Няма случайни неща!

Бг гласът от "Семейство Адамс 2" Митко Петров - Матео пред NOVINITE.BG: Няма случайни неща!
A A+ A++ A

Въздействащият глас на бургазлията Митко Петров – Матео звучи в култовия филм „Семейство Адамс 2“. Поп певецът, който развълнува силно публиката на Teen Boom Fest 2 и предстои след броени дни да представи първия си албум „Различният“, е избран да е гласът на един от героите в анимационния хит сред хиляди претенденти от Австралия, Германия, Мексико, Швеция и ЮАР. Митко печели одобрението на организаторите на кастинга с  артистичност и широк вокален диапазон.

Как ви откриха като глас за „Семейство Адамс 2”?

През ноември миналата година в интернет видях обявен кастинг за 6 държави и реших да пробвам на шега, защото винаги съм искал да озвучавам анимации - фен съм на това изкуство. В началото на тази година с мен се свързаха организаторите и екипа на филма от Америка, и разбрах, че съм техен фаворит и печеля конкурса им. Имах възможността да запиша реплика във филма и това е страшно яко! Надявам се тази висока оценка и признание да ми отвори врати и получа покана за озвучаване на по-големи роли за български дублаж.

Поп изпълнителят по време на записа на репликите си във филма

Гледахте ли първата част и хареса ли ви?

Първата част на анимацията гледах още преди 2 години когато излезе, интересното е, че като вокален педагог избрах песента, която излезе с анимацията, за общо изпълнение на моя вокален клас за миналия Хелоуин. А година по-късно гласът ми е част от втората част на филма. Сякаш наистина няма случайни неща!

Какви филми обичате? Какво бихте гледали с приятелката си?

Обичам анимации и ужаси - двете крайности. Харесвам филмите от вселената на Марвел, а и гледам сериали като сред любимите ми са - "You" и "Stranger Things". Такива неща бих и съм гледал с половинката си.

При многобройните Ви ангажименти остава ли Ви време за четене? Какви книги четете?

Обикновено чета повече книги за личностно развитие.

Обичате природата и карате байк. Кога за последно успяхте да „превземете” Витоша?

В последно време шофирането с автомобил ми действа доста успокояващо и ми харесва често да запаля и отида някъде, без предварителен план. А пътуванията в чужбина също - това лято в един ден след като се събудих, запазих си билети и отидох в Барселона, не съм споделял снимки, беше си мое приключение и подарък за душата ми. Харесвам импулсивните решения.

Преболедувахте ли Ковид-19? Ваксинирахте ли се? По време на локдауна самоизолирахте ли се и какво правехте?

Да, миналата година през ноември го карах, но не съм се тествал - нямах обоняние и се самоизолирах за няколко дни. Не го карах съвсем леко, но не беше и тежко, за щастие. Преди две седмици се изследвах и видях, че все още имам много антитела и съм в отбора на тези, които са изградили естествен имунитет, но не могат да докажат, че са го преболедували. Това не одобрявам в мерките в момента. Иначе не съм против ваксините, но с всеки лекар, с който съм се консултирал, ми е казвал, че все още няма смисъл да го направя за себе си.

Наскоро претърпяхте тежка загуба... Какво не успяхте, а бихте искали да кажете на ненавреме отишлата си  майка?

При мен тежките загуби дойдоха една след друга и ми се събра много болка. Това, че останах сам и родителите ми починаха толкова млади, е голям шок. Но не съм подозирал колко силен съм и колко сила ще ми дава музиката и работата ми с деца. Това е моето спасение в момента. Майка ми беше най-близкият ми човек и завинаги ще остане така. Ние си говорихме и си споделяхме много, не е имало нещо, което да е останало недоизказано, стараех се да й казвам, че я обичам, защото хората се случва да забравят да го казват на най-близките си.

Защо избрахте арт псевдонима Матео?

Майка ми ме сънува с това име преди няколко години и привлече вниманието ми. Много ми хареса и го усетих близо до мен. Разбрах, че празника на Св. Матей се празнува на 16-ти ноември, моят Рожден ден, и реших, че не е случайно и трябва да направя тази промяна. Винаги съм предпочитал да имам артистичен псевдоним, но никое измислено име не ми харесваше и това беше причината да представям музиката си като Митко Петров преди това.

На връх Рождения Ви ден - 16 ноември, Ви предстои концерт в София Лайв клуб. Заглавието е провокативно „Раз/личният”. Смятате ли, че сте различен в музикално отношение и с какво?

Избрах това име за албума ми, защото през годините често музикалните ми проекти бяха определяни за различни, а и аз се чувствам различен и много по-силен на сцената - там се променям и съм много свободен, чувствам се на мястото си. Освен това в песните си съм напълно откровен, себе си и са лични - това е скрито послание и в заглавието - Раз/ЛИЧНИЯТ албум - така обявих и моя първи голям концерт, с който ще представя авторската си музика. На моят Рожден ден на 16-ти ноември от 19:00 часа в Sofia Live Club ще очаквам всички, които обичат музика на живо и съм докоснал някога с някоя от песните си.

No description available.

Изпяхте попфолк дует с Галена. Означава ли това, че и в бъдеще ще Ви слушаме в този  жанр? Или това беше просто експеримент?

Винаги съм казвал, че за музиката няма граници и ще пея това, което усещам и ми се пее. Не е било експеримент, много харесвам тази песен и съм благодарен, че артист като Галена е част от моя път. Аз най-често слушам музика на живо, много ценя живата музика и изпълнения.

КОЙ Е ТОЙ:

Митко Петров е роден на 16-ти ноември 1993г. в град Пловдив, но от малък живее и израства в Бургас. Занимава се с музика от дете, завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас с класическо пеене и с отличен успех продължава образованието си в Нов български университет, където се дипломира като бакалавър с две специалности – Музика (поп и джаз пеене) и Реклама. Участва и в мюзикъли, а също така и в първия български уеб сериал "Типично". Oт самото начало на кариерата си сам пише и продуцира всичките си песни, а националния си пробив прави с песента "Без заглавие", определена от БНР като „една от най-добрите балади през последните години“, като получава и награда от класацията за българска музика на радио Христо Ботев.

През 2016-а Митко Петров бележи голям успех като независим изпълнител и получава номинация за БГ Дебют 2018 на годишните музикални награди на БГ Радио, след което представя песните си "Остров", „Манго" и "Но", създадени съвместно с екип от Хърватия.

През 2019 година представя песента "Сети се", на която музикален продуцент е един от най-големите хитмейкъри в Калифорния, работил със световни звезди като Rihanna, Pitbull, Marc Anthony и други.

През 2020 година Митко Петров отново изненадва меломаните с различен проект, с който се представи и за първи път с артистичния псевдоним - Матео. Песента "Къде била си" е в колаборация с една от най-популярните попфолк певици – Галена, но бива представена в медиите за поп музика, като световното й звучене е дело на бийтмейкър от Русия, а семпъл от песента е използван и в голям световен хит.

През творческия си път артистът често е определян от медиите като различен и креативен в музикалните си проекти. Не случайно заглавието на дебютния му албум носи заглавието „Различният“, подкрепен от Национален фонд „Култура“, който събира творческия му път. Пилотният сингъл „Сила“ посвещава на баща си, който загубва изненадващо. Песента на Матео впечатлява слушателите със силен текст и изпълнение, и я класират на първо място в ефира на The Voice Radio & TV. В "Различният" арстистът представя най-новите си песни "Различният" и "Братовчеда".

Интервю на Ани Романова