Обратно към пълната версия на статията »

Спипаха 16 мигранти от Афганистан у нас

Спипаха 16 мигранти от Афганистан у нас
A A+ A++ A

Районна прокуратура – Търговище ръководи досъдебни производства по чл. 279 и чл. 280 от НК във връзка със задържана група чужди граждани, преминала без разрешение границата на Република България, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 21 октомври 2021 година, в борова гора край пътя между градовете Котел и Омуртаг, са установили 16 души – чужденци, от мъжки пол на видима възраст от 10 до 20 години, които не говорят български език. Седем от тях са пълнолетни мъже, седем са непълнолетни, а двама от чужденците са малолетни. При опит да бъде установен техният произход, станало ясно, че никой от групата не притежава документ за самоличност.

Според информация, предоставена от чужденците, групата идва от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България.

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище. Пълнолетните чужденци са задържани, на останалите е предоставена закрила.

#мигранти