Боряна Калейн със злато във финалите с обръч и с топка на СК в Румъния

17 октомври 2021, неделя / 17:20;
Боряна Калейн със злато във финалите с обръч и с топка на СК в Румъния

Боряна Калейн спечели златени медали във финалите с обръч и с топка на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чаландж, която се провежда в румънския град Клуж.

Българката, която вчера стъпи на първото място в многобоя, във финала с обръч получи за прекрасното си изпълнение оценка от 26.650 точки. Така възпитаничката на Мариана Памукова изпревари рускините Ирина Аненкова (26.150 точки) и Даря Трубникова (25.450 точки).

Въпреки че взе най-високата оценка за трудност с тяло - 5.8 точки от всички участнички, другата на представителка Татяна Воложанина не успя да се окичи с медал и завърши пета с 24.450 точки.

След блястящо изпълнение на съчетанието си поставено на песента "Вечеряй Радо" Боряна Калейн заслужи първото място и във финала с топка. Състезателката на "Левски Триадица" беше оценена с 27.800 точки и така остави далеч зад себе си Дария Трубникова с 26.150 точки и Александра Аджерджуколезе (Италия) с 24.700 точки.

Татяна Воложанина не можа да представи в пълния си блясък композицията по музика от "Принцеса Анастасия",  допусна грешки и това и отреди осмото място с оценка от 22.850 точки.