Обратно към пълната версия на статията »

6 начина да сте по-щастливи и по-влюбени

6 начина да сте по-щастливи и по-влюбени
A A+ A++ A

Когато човек е влюбен му е по-трудно да види негативните черти у партньора си. В началото си мислите, че любовта е истинска и нищо не може да я срине. Може би сте си казали, че ще се обичате завинаги такива, каквито сте.

С течение на времето, когато се опознавате и се виждате в различни ситуации, се проявяват черти от характера на всеки, които предизвикват конфликти. Неизбежно е да се срещнете с проблеми, които ще ви раздалечат. Интимните отношения и връзките са един особен начин за разкриване на недостатъците на другия, както и на нашите собствени. Ситуациите, в които изпадате като двойка, разкриват неподозирани черти от характера и личността, които могат да не се харесат на другия, пише az-jenata.bg.

С развитието на отношенията възникват конфликтни ситуации, особено ако живеете заедно. И с всеки изминал ден тези конфликти може да ви карат да забравяте за концепцията „щастливи завинаги заедно“, в която сте вярвали в началото. За много двойки щастливото бъдеще започва да изглежда все по-недостижимо и невъзможно.

Лесно е да махнете с ръка и да прекратите връзката си. По-трудното е да прегърнете недостатъците си и да продължите напред, опитвайки се да намерите баланса. Именно в трудностите и с натрупването на проблемите във времето човек осъзнава, че да обичаш безусловно съвсем не е същото, като да обичаш човека с всичките му положителни черти и недостатъци.

Преди да побързате да прекратите връзката си, вижте какво можете да направите, за да сте по-щастливи заедно и за да успеете да преодолеете трудностите.

Как да бъдете по-щастливи и влюбени всеки ден?

1. Забравете за идеята за перфектност.

Няма връзка, която да е идеална по простата причина, че няма перфектни хора. Всеки носи своите недостатъци и те се проявяват в дадени ситуации и когато сме изправени пред определени предизвикателства. Когато приемете това, ще ви е много по-лесно да се справяте с всяка трудност, произтичаща от различията в характерите и несъвършенствата ви като хора.

2. Преди да обвините партньора си, намерете друг начин за справяне с проблема.

Най-лесно е да хвърлите вината върху партньора си. Така проблеми обаче не се решават. Когато възникват различия и конфликти, те обикновено крият грешки и от двете страни. Преди да реагирате необмислено и прибързано, измивайки вината от себе си и захвърляйки я върху половинката ви, помислете какъв друг начин можете да намерите за решаване на проблемите. Това е много по-печеливша стратегия в дългосрочен план, която може да спаси връзката ви и да ви направи по-щастливи.

3. Научете се да разпознавате момента, в който трябва да се отдръпнете и да замълчите.

В яда си човек може да каже много неща, за които да съжалява след това. Важно е да включите всичките си сетива и способности, които да ви помогнат да разпознавате кога е настъпил моментът да замълчите, да се отдръпнете, да прескочите нещо маловажно, вместо да се карате за него.

4. Вслушвайте се повече в думите на половинката си.

Активното слушане и истинското изслушване са проблем, с който много двойки се сблъскват. Най-често думите минават през ушите ви като поток, който не оставя трайна смислена следа в съзнанието ви. Оттам произтичат и редица проблеми. Качествената комуникация не включва само вашата гледна точка и вашето мнение, но и това на партньора ви. Ето защо изслушването е от такова голямо значение.

5. Обичайте различията и индивидуалностите на другия.

Колкото и да търсите по света, надали ще намерите човек с абсолютно същите качества, каквито търсите. Всяка индивидуалност носи свои различия и именно в това е красотата на общуването и създаването на връзки. Обичайте различията си. Обичайте се заради тях и заедно с тях, а не въпреки тях.

3 навика за щастлива връзка

6. Упражнявайте самоконтрол.

Контролът върху емоциите е много важен, за да сте щастливи, за да бъдете хармонична двойка и да се чувствате все по-влюбени. Изпускането на нервите крие огромен риск от това да кажете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Затова се старайте да работите върху самоконтрола си.