Обратно към пълната версия на статията »

Близки на утрепаните от дрогиран джигит в автомеле деца край Кадиево на протест пред съда

Близки на утрепаните от дрогиран джигит в автомеле деца край Кадиево на протест пред съда
A A+ A++ A

Близки на загиналите двама младежи, на 15 и 16 години, в катастрофата край пловдивското село Кадиево са се събрали на мълчалив протест пред Съдебната палата в града.

Хората носят плакати с портерти на загиналите момчета и стоят под дъжда в градинката до съда. Те заявиха, че искат справедлив процес за виновника за смъртта на Тодор Бараков и Виктор Василев, пише podtepeto.com. Опечалените настояват темида да отсъди максимално наказание на виновника.

Заседанията на съда са насрочени за днес и утре, когато също се очаква протест.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 11 ноември 2020 г., около 15,20 ч. 19-годишният тогава Петър Маринашки заби автомобила си с близо 100 километра в час, след употреба на марихуана, в крайпътно дърво, при катастрофата на място загинаха 16-годишният Тодор и 17-годишният Виктор. Други две момчета от компанията, пътувала да празнува имен ден, бяха ранени.

Според заключението на техническата експертиза основна причина за настъпилото пътнотранспортно произшествие е загубата на контрол над автомобила. Маринашки е дал за анализ кръвна проба, която е доказала употребата на наркотично вещество – марихуана, според изготвената съдебна химикотоксикологична експертиза. Няма установено наличие на алкохол в кръвта му.

#Кадиево #катастрофа