Обратно към пълната версия на статията »

400 000 хиляди лева премия за националите, ако бият Литва и Северна Ирландия

400 000 хиляди лева премия за националите, ако бият Литва и Северна Ирландия
A A+ A++ A

Националите ни по футбол ще бъдат сериозно стимулирани за предстоящите мачове от световните квалификации срещу Литва и Северна Ирландия. Очаква се отборната премия за пълен успех във Вилнюс да е 200 000 лв.

Мачът е в събота, 9 октомври, от 16 часа, а при успех следва бонус в същия размер и за победа над Северна Ирландия в София три дни по-късно. България в момента има по-скоро теоретични шансове за класиране на световното, след като бе изпуснат вариантът с репешаж през Лигата на нациите.

България в момента е на четвърто място в своята група с 5 точки, колкото има и третия Северна Ирландия. Швейцария е на второ място с 8 точки, а Италия е лидер с 14 точки.

За световното директно се класират десетте победители от групите. Класиралите се на второ място плюс двата най-добри отбора от Лигата на нациите по рейтинг се разпределят в три групи по четири отбора. Те от своя страна ще играят полуфинали и финал от по един мач във всяка група, за да определят още 6 финалисти. На световното в Катар през 2022 г., което трябва да стане първото през зимата (21 ноември - 18 декември) в историята, ще играят 32 отбора. Ако българският национален отбор не се класира, ще отбележи антирекорд - 6 поредни световни първенства без класиране.

#премия #България #национален отбор