Познавате добре кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, увери Захариева

26 септември 2021, неделя / 13:00;
Познавате добре кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, увери Захариева

"Кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство". Това заяви Екатерина Захариева.

Захариева допълни пред БНР, че президентът Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ.

"Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията... Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула", каза още тя.

Тя увери, че ГЕРБ са готови да говорят с всяка една политическа партия в парламента, за да се намери формула за съставяне на редовно правителство.

"Естественият ни партньор са ДБ. Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели".

Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, "целта е да се постигнат дребни политически сметки".