Обратно към пълната версия на статията »

Кои са новите лица от "Продължаваме промяната"? (СНИМКИ, ВИЗИТКИ)

Кои са новите лица от "Продължаваме промяната"? (СНИМКИ, ВИЗИТКИ)
A A+ A++ A

Кирил Петков и Асен Василев ще атакуват политиката със своя партиен проект „Продължаваме промяната”, в чийто екип влизат млади и образовани хора, които тандемът познава добре.

Даниел Лорер, Яна Балникова, Калина Константинова, Деница Симеонова и Никола Минчев - това са най-важните играчи около бившите служебни министри, които бяха представени на широката публика днес в живо предаване, излъчено през фейсбук.

Ето визитките на бъдещите политици, за които тепърва ще се пише:

Деница Симеонова

Деница Симеонова е магистър инженер и социален предприемач. Тя е директор на неправителствена организация, която свързва млади предприемачи с големи български и чуждестранни компании, предаде "24 часа".

Завършва магистратура по електронно управление в Техническия университет в София. Бакалавър е по индустриално инженерство също в Техническия университет.

"Бих искала младите българи да са по-уверени и по-смели да променят и въздействат за реорганизирането на системата. Смятам, че корупцията, и най-вече нейното неглижиране и приемане от страна на обществото, е другият проблем, който има нужда от скорошно решаване, първата стъпка от което е промяна на начина на мислене от ранна възраст", каза тя на пресконференцията.

Яна Балникова

Яна Балникова също беше една от заместничките на Петков в икономическото министерство.

Тя е от Габрово, има над 13 години опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи, реализира проекти в разнородни индустрии и внедрява програми за оптимизиране на процеси. Била е част от управленския екип на успешна международна фирма, основана в България.

През 2018 г. се присъединява към екипа на млада иновативна биотехнологична фирма. Завършила е японистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и има магистратура по бизнес администрация от Американския университет в България. Говори английски, френски и японски. Има едно дете.

Даниел Лорер

Даниел Лорер ще е зам.-председател на партията. Той бе председател на комисията по прозрачност към Министерството на икономиката. "Комисията откри, че България е една изключително крадена страна", заяви той пред медиите по време на представянето си.

Лорер е дългогодишен приятел и колега с двамата харвардци. Той също като тях преподава в харвардските курсове към Софийския университет. Негова съпруга е финансовата зам.-министърка Виолета Лорер. Тя вече е в процес на напускане на министерството, обясни бившият финансов министър Асен Василев.

Даниел Лорер е инвеститор и предприемач с 20-годишен международен опит. Живял и работил е в Испания, Белгия, Швейцария, Израел. Завършил е информатика и бизнес управление в университета в Тел Авив.

Калина Константинова

Калина Константинова бе една от заместничките на Кирил Петков във Министерството на икономиката.

Представи се като израснала в столичния кварта "Овча купел". Завършва икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството. Работила е в частния, публичния и нестопанския сектор. Семейна, с едно дете.

Никола Минчев

Никола Минчев за разлика от останалите не е завършил в чужбина и не е икономист. Той е адвокат и има диплома по право от Софийския университет. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

"Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", каза Минчев.

Той работи в едно от най-старите адвокатски дружества в София „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, което бе наето за консултации при промените в Българската банка за развитие. Договорът с кантората обаче вече е изтекъл, обясни Кирил Петков.