Обратно към пълната версия на статията »

Тенис сензацията Ема Радукану става изумително богата за отрицателно време

Тенис сензацията Ема Радукану става изумително богата за отрицателно време
A A+ A++ A

Изумителният триумф на Ема Радукану на US Open може да й донесе приходи от близо 20 милиона паунда през следващите две години, а това ще бъде само началото за нея, твърдят маркетинг експерти.

18-годишната британка бе неизвестна за широката общественост в началото на годината и бе спечелила само 40 хиляди долара в тригодишната си кариера. Тя обаче придоби популярност с достигане до четвъртия кръг на "Уимбълдън", а на US Open стана първата британка с титла от 44 години насам.

Титлата в Ню Йорк осигури 2.5 милиона долара за Радукану, а маркетинг експертите виждат нейния смесен румънско-китайски произход и вдъхновяващата й личност като "златна марка". Тя вече се сдоби с правото да бъде на корицата на VOGUE през октомври и следващи на вратата й ще почукат марки за производство на автомобили, бижута и други аксесоари.

"Няма лимит за това, което Радукану може да постигне на корта. Тя и сега е търсена извън него, но ако продължи да играе успешно на големите тенис турнири, бързо ще се превърне в една от най-апетитните хапки на спортния маркетинг", каза за Ройтерс директорът на компания CSM - Тим Лопес.

Според "Forbes" Наоми Осака, която е от американо-японски произход, е изкарала 55 милиона долара през последната година. В тази сума не влизат приходите й от наградни фондове.

#Ема Радукану