Кадиев: 14 ноември е най-смислената дата за изборите 2 в 1

11 септември 2021, събота / 14:44;
Кадиев: 14 ноември е най-смислената дата за изборите 2 в 1

„Датата 14 ноември е най-смислената дата за изборите две в едно, ще спести пари и ще вдигне избирателната активност“, каза пред БНР Георги Кадиев, лидер на партията „Нормална държава“, депутат от “БСП за България“.

„Малко е по-скоро негативна за президента, защото има опасност кампанията му да се загуби в кампанията за парламентарни избори. Но така или иначе, той го е преценил, предполагам, че е пресметнал и плюсовете и минусите, за нас е по-скоро плюс тази дата.

Аз не съм чул БСП да има намерение да издигне отделен кандидат за президент, ако с Радев настъпят сложни взаимоотношения. Мисля, че след като има подкрепа на БСП изразена към президента, е по-добре да си вървим в тази посока и да си държим на думата.

Не мисля, че в момента „разбутване на лодката“ е в полза за когото и да било. Ето, имаме дата за избори, може би още едно заседание на НС ще се проведе,  има какво да отчетем, нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори.

Ако има изобщо политически проект на Василев – Петков, ако Радев застане зад него, тогава имаме проблем. Но дотогава всякакви спекулации според мен по-скоро вредят. Затова и БСП официално го попита. До момента не съм чул той да каже – „Да патрон съм“, но това е моята оценка, другото трябва да го каже БСП", заяви още в "Политически НЕкоректно" Кадиев.

По думите му разширяването на политическото ветрило по време на изборите от страна на БСП за изборите е положително. Защото в момента има ръст в дясното - може да има още един играч там и лявото трябва да се противопостави, посочи депутатът.

"Допълнително разцепление в ляво е грешка. Ние все още не сме получили покана за разговори с БСП за следващите избори, но то е рано все още", заяви Кадиев.