Обратно към пълната версия на статията »

Александър Симов: Парламентът е като психиатрия, останала без лекарства

Александър Симов: Парламентът е като психиатрия, останала без лекарства
A A+ A++ A

Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов". Около това мнение се обединиха депутатите от "БСП за България" Александър Симов и Ирена Анастасова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

„Ние показахме, че сме партията, която търси диалога, опитва се да направи така, че всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да седнат да поговорят не за това какво ги разделя, а къде са общите теми, по които можем да направим нещо.

"За съжаление, срещу нас имаше стена от конфронтация, неразбиране, явна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в рамките на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов", провалиха се в това да си говорят една с друга, да потърсят общото", каза Симов.

"Никой не говори за прословутото изчегъртване на Бойко Борисов. Ние се занимаваме само с вътрешно-парламентарната кухня, кой кого е нарекъл предател, продажник. В тази атмосфера парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства".

"Партиите, които влязоха в парламента на крилете на надеждата за нещо ново, явно не са имали това искрено намерение. Иначе няма как да си обясним това поведение", смята Ирена Анастасова.

"Новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани", допълни тя. По думите ѝ, държавата се нуждае от разумно, коректно, предвидимо управление.