Обратно към пълната версия на статията »

Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания

Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания
A A+ A++ A

На официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът назначава полковник Тодор Тодоров на длъжността командир на Командване за логистична поддръжка и го удостоява с пагони на „бригаден генерал“.

Държавният глава назначава бригаден генерал Валери Цолов на длъжността командир на Съвместното командване на силите и го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Новите генералски звания и назначения са признание за Вашата вярна служба, за демонстрираните високи командирски, професионални и организаторски качества, за вашия принос за развитие на Въоръжените ни сили, изтъкна президентът по време на церемонията. Държавният глава посочи, че назначенията идват в момент на усложнена среда за сигурност, в който Въоръжените ни сили са в процес на трансформация. „Убеден съм, че ще продължавате все така отговорно и достойно да работите за развитието на Въоръжените ни сили и за издигането на техния престиж“, заяви президентът пред двамата български офицери.

Генерал-майор Валери Цолов подчерта от името на удостоените с висши офицерски звания, че ще положат всички усилия, за да съхранят и умножат авторитета на Българската армия.