Обратно към пълната версия на статията »

Убитият в Бургас е застрелян на 4 август, тялото му - разчленявано дни наред

Убитият в Бургас е застрелян на 4 август, тялото му - разчленявано дни наред
A A+ A++ A

Къде са изхвърлени останките на убития и разчленен Юмер Мехмед от Бургас, е установено, благодарение на страхотната работа на служителите на ОДМВР-Бургас в лицето на разследващите и оперативните полицаи. Това обяви на брифинг наблюдаващият държавен обвинител Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура – Бургас. Пресконфенрецията бе дадена от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващия обвинител Десислава Трифонова и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Трифонова съобщи, че от доказателствата е установено, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски с огнестрелен изстрел на 4 август 2021 г., а в период от няколко дни се е отървал от останките му чрез разчленяване.

„Извършват се множество действия по разследването, продължават и оперативно-издирвателните мероприятия. Убийството е извършено на 4 август, а разчленяването и опитът за укриване на трупните останки е в период от няколко дни. Те са открити снощи късно вечерта. Към момента не са налице доказателства за съизвършител в убийството. По делото няма доказателства, че друг човек е склонявал и подпомагал Рагевски“, каза Трифонова.

Тя уточни, че за мотива за убийството е рано да се даде категорично становище.

Престъплението е извършено в недвижим жилищен имот на обвиняемия и съпругата му в Бургас. 

Има свидетел по досъдебното производство с името – Деян Дичев, каза още Трифонова, но не уточни дали той е задържан под стража за 24 часа, пише флагман.бг.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев обясни, че обвинението на Станимир Рагевски първоначално е било за отвличане и впоследствие е изменено в такова за убийство. „Можем да защитим тезата според наличните доказателства за извършено умишлено убийство по чл. 115 от НК, наказуемо от 10 до 20 г. Базираме се на наличните към момента доказателства. Разследването е в начален етап и всяка динамика може да мотивира различен извод“, каза Георги Чинев.

Зададен беше въпрос и дали се работи едновременно по разкриването на причините за изчезването на брокерката Теодора Бахлова през октомври 2020 г. Двамата със Станимир Рагевски са се познавали добре, убедени са от МВР и Прокуратурата. „Доказателства за връзка с изчезването на Бахлова няма по това досъдебно производство (за Юмер Мехмед, б. р.), но се работи и в тази посока. Това също се уточнява. При наличие на доказателства, ще има и реакция от страна на прокуратурата. В момента такава връзка не е установена“, каза окръжният прокурор.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов поясни, че на 6 август в следобедните часове е получено заявление от жената, с която Юмер съжителства за това, че от 4 август той е в неизвестност. На 9 август е задържан и Станимир Рагевски.

„В хода на разследването е работено с изключително много хора и тези, за които сме имали данни за извършено престъпление по Закона за МВР, са били задържани“, каза Калоянов.

Той потвърди, че се работи се и в посока за връзка между това престъпление и изчезването на брокерката Теодора Бахлова. „По случая има издигнати не една версия. По всички работим най-активно. В момента провеждаме активни оперативно-издирвателни действия, за да проверим съотносимостта на лица от този случай към предходния“, каза старши комисар Калоян Калоянов.