Обратно към пълната версия на статията »

Митева отвърна аа Дончева: Болонката може да има и доста силен характер

Митева отвърна аа Дончева: Болонката може да има и доста силен характер
A A+ A++ A

Ще ми се в единението да е силата и всички да сме единни, но не се получава. Всеки ден някой е агресивен. Отношението ни един към друг ми тежи вече, не знам на кого да вярвам. Това заяви председателят на парламента и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева по повод на бурните парламентарни дебати.

„За това всъщност беше толкова остра и днешната ми реакция“, посочи тя за смачканото от нея проекторешение на тазсутрешния Председателски съвет, на който е бил обсъждан актът на парламента, с който беше оттеглен кандидат-премиера на партията Пламен Николов.

Казусът се превърна в прецедент, който Митева за пореден път се опита да разясни: „Беше достатъчно едно писмо до председателя на парламента, с което да се констатира оттегленото съгласие, както и до президента на републиката, а не ние днес да приемаме такова решение“. „Разговарях с конституционалисти и всички бяха на моето мнение. След като мнозинството искаше това решение, ние за това не участвахме, а аз за това излязох от залата, защото смятам, че това решение беше ненужно“, допълни още тя.

Ива Митева не се съгласи с определението „конституционен Франкенщайн“, давано за днешния парламентарен казус, при който окончателно бе сложен край на проучвателния мандат на ИТН, което позволи процедурата да продължи.

Митева отговори и на заместник-председателя на парламента Татяна Дончева за острите думи по време на днешните дебати, в които тя я нарече „болонка на сценарист“. „Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер. Не се знае какво ще стане и какъв характер ще проявя“, коментира тя.