Обратно към пълната версия на статията »

Прокопиев: Политиците започнаха да действат като собственици на бизнес

Прокопиев: Политиците започнаха да действат като собственици на бизнес
A A+ A++ A

Голямата подмяна е, че държавата беше приватизирана от частните интереси на малка група хора и че политиците започнаха да действат като собственици на бизнес. Не може да се каже, че този или онзи персонално е дизайнер на завладяната държава. Дизайнерите са група от политици и съзвездия от фирми около тях. Вижте къде отиват парите и ще видите кои са бенефициентите на завладяната държава.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Иво Прокопиев, издател на “Дневник” и “Капитал”. С тези думи той отрече да е оказвал влияние върху избора на един или друг министър в кабинет на Бойко Борисов или в служебното правителство. 

Прокопиев отрече да участва в определени процеси. Острата реакция на Движението за права и свободи пък обясни с разкритията на издаваните от него медии за определени фирми, които попадат в орбитата на ДПС. 

 “ДПС се опитва да направи подмяна на случилото се в България и защо държавата е в състояние на естествено разпаднали се институции и обществени отношения... Тоталитарната държава винаги трябва да има враг и в мое лице те видяха възможност да си създадат адекватен по размер враг, с когото да оправдават всяка несполука, до която това порочно управление води", посочи Прокопиев.

Той бе категоричен - имената в бъдещия кабинет са важни, но въпросът, който подлежи на дискусия и на политически договор е дали ще има воля да се формира парламентарно мнозинство за промяна.