Обратно към пълната версия на статията »

Янев: България е готова за избори през есента

Янев: България е готова за избори през есента
A A+ A++ A

Служебният премиер Стефан Янев заяви пред журналисти, че партиите трябва да проявят търпение и да бъдат последователни в това, което правят, защото иначе ще бъдат наказани от избирателите - било през есента на нови избори или на по-късен етап.

„Нека да се запасим с търпение и мъдрост и да чакаме мъдростта на партиите да направят всичко възможно България да има правителство, подкрепено от парламента. Добре е в следващите месеци да има правителство. Прави впечатление различните послания и се надявам партиите, които са заети с тази задача в момента да имат представа, че яснотата в политичестоко поведение е много важно и да бъдат последователни в това, което правят, защото иначе избирателите ще ги санкционират на следващи избори, когато и да са те“, каза служебният министър-председател Стефан Янев.

Относно нови избори през есента Стефан Янев отговори така: „Държавата е готова за избори по всяко време. Вчера на извънредно заседание МС прие предложение за Закон на изменение и допълнение за държавния бюджет, в който са предвидени пари и за избори през есента", отбеляза още Янев, минути преди от "Има такъв народ" да представят своя кандидат за министър-председател.

"Напрактика извънрденти изборите на 11 юли, според разчета на държавния бюджет, използваха парите превидени за президентските избори наесен, така че тази промяна в бюджета трябва да се случи", каза Стефан Янев.

За "Има такъв народ" Янев отбеляза, че те: "Не може да организират самостоятелен мандат и трябва да търсят други партии, които да ги подкрепят и едва ли не това е с ултиматум". Според Янев, партиите трябва да проявят компромис и дипломатичност.

#Янев