Обратно към пълната версия на статията »

Габи Петрова и Тишо Иванов се провалиха в квалификациите на скок дължина и висок скок

Габи Петрова и Тишо Иванов се провалиха в квалификациите на скок дължина и висок скок
A A+ A++ A

Габриела Петрова имаше лош ден и не успя да преодолее квалификациите на олимпийския турнир по лека атлетика в Токио. Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 направи само един успешен от трите си опита и с 13.79 метра остана далеч от квалификационната норма от 14.40 метра.

Така състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив не успя да се справи с пресявките на втора поредна Олимпиада. Габи имаше личен резултат от 14.42 метра от Балканиадата в Стара Загора на 19 юни, когато покри норматив за участие на Игрите в Токио.

По-рано през деня Тихомир Иванов, не успя да се класира за втори финал на висок скок на олимпийски форум след Рио де Жанейро 2016. 27-годишният плевенчанин се справи единствено с 2.17 метра и след три грешки на 2.21 метра отпадна от олимпийската надпревара. Квалификационната норма за място на финала беше 2.30 метра.  

Възпитаникът на Георги Гетов има личен рекорд в дисциплината от 2.31 метра от квалификациите на Световното първенство в Лондон през 2017 г., когато получи травма непосредствено преди участието си във финала. 

През този сезон плевенчанинът има най-добър резултат от 2.28 метра. 

#Олимпиада 2020 #Токио 2020 #Габриела Петрова