Йордан Цонев: ИТН ни казаха, че не ни искат подкрепата, ние казахме "добре"

29 юли 2021, четвъртък / 09:45;
Йордан Цонев: ИТН ни казаха, че не ни искат подкрепата, ние казахме "добре"

Не участваме в преговорите. Поканиха ни на една единствена среща. Ние в експертни разговори не участваме.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред Нова тв тази сутрин. На тази единствена среща ни казаха, че не ни искат подкрепата, ние казахме "добре", добави Цонев.

Чакаме края на преговорите, да видим какво ще съставят, какви имена ще има. Трябва България да има правителство в тези тежки времена и ако трябва да дадем нашия принос това да стане, ще го направим. Но не искаме да виждаме дългата ръка на Прокопиев. Това условие обяви депутатът от ДПС, след като вчера партиите на протеста поставиха условие за подкрепа към "Ива такъв народ" - бъдещото им правителство да няма никакво влияние от ДПС и ГЕРБ, които "са носители на вируса на корупцията".

Двамата служебни министри - на финансите и икономиката, са негови, на Прокопиев, заяви още Цонев. Не искаме да виждаме дългата му ръка в новия, а те изпълняват неговите политики."Тук лъсва целият модел на задкулисието, с което искаме да се борим. Ако искаш да се правиш на държавник, излез от задкулисието като мъж, където стоиш като тлъст котарак. Както ние сме имали глупостта да излезем в политиката с лицата си", заяви той.