Обратно към пълната версия на статията »

Ветко и Маринела свалиха гривните и вече не са под домашен арест срещу 1 милион лева

Ветко и Маринела свалиха гривните и вече не са под домашен арест срещу 1 милион лева
A A+ A++ A

Ветко и Маринела Арабаджиеви са освободени с гаранции от по 500 хил. лв. за всеки от тях с решение на Апелативния специализиран наказателен съд от края на миналата седмица, показа проверка в системата на съда. Досега те бяха под домашен арест с електронни гривни за наблюдение и участваха в предизборната кампания като кандидати за депутати с разрешение на съда, пише 24 часа.

Хотелиерите, синът им Вълчо и още 5-има души от фирмите им са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Най-дълго в ареста лежаха Ветко и Маринела Арабаджиеви, след като бяха арестувани в Испания и екстрадирани у нас през май 2019 г. Първо беше освободена Маринела Арабаджиева заради здравословни проблеми, а преди Нова година вкъщи с гривна беше пуснат и съпругът ѝ.

Още на 29 юни Специализираният наказателен съд е уважил молбите на двамата да бъдат освободени и от домашния арест. Магистратите обаче им налагат сериозни финансови гаранции от по 1 млн. лв. за всеки от тях. Парите не са внесени по сметката на съда. Следва обжалване на размера на гаранцията и тя става общо 1 милион за двамата.

 

#Ветко и Маринела Арабаджиеви #Ветко Арабаджиев #маринела арабаджиева