Обратно към пълната версия на статията »

15-годишен грабна ключа за колата, подкара я и уби себе си и връстник в Търговищко

15-годишен грабна ключа за колата, подкара я и уби себе си и връстник в Търговищко
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура-Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с пътен инцидент, при който са загинали двама 15-годишни младежи от село Априлово, общ. Попово.

Инцидентът е възникнал в нощта на 15 срещу 16 юли 2021 година малко преди полунощ на пътя между селата Априлово и Марчино. Лекият автомобил бил управляван от 15-годишен неправоспособен младеж, а с него пътували още четирима непълнолетни.

В резултат на пътно-транспортното произшествие на място са загинали водачът и още едно момче на 15 г. Две от момчетата (на 14 години) са получили фрактури на долни крайници, а едното има фрактура и на таза.

Според първоначалната информация, младежът, управлявал автомобила, сам е взел ключовете за колата. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента. Предстои да бъдат направени редица експертизи, включително и за употреба на алкохол и/или наркотични вещества на всички лица от лекия автомобил.

#Търговище