Обратно към пълната версия на статията »

И БДЖ с нов шеф

И БДЖ с нов шеф
A A+ A++ A

Нов изпълнителен директор на Българските държавни железници встъпи в длъжност от петък. Това е Георги Друмев, който според прессъобщение на компанията ще управлява Холдинг БДЖ с основен приоритет подобряване на изпълнението на графика за движение на влаковете.

Георги Друмев е специалист в областта на железниците с дългогодишен опит в системата като професионалната му кариера преминава през длъжности от експлоатационната дейност до ръководни позиции. Има управленски опит и в търговски дружества от ресора на Министерство на отбраната. Завършил е ВВТУ „Тодор Каблешков”, специалност „Технология и организация на железопътния транспорт”, посочват от БДЖ.

Служебният транспортен министър Георги Тодоров миналата седмица освободи ръководството на железниците заради закъснения на влаковете и влошени финансови резултати.

Друмев оглавяваше БДЖ и по време на първото служебно правителство на президента Румен Радев в началото на 2017 година. Председател на Съвета на директорите става Маргарита Петрова - Кариди, а в момента се провеждат конкурси за попълване на съвета.

Снимка: БДЖ