Обратно към пълната версия на статията »

Каракачанов: Борисов търси помощ за изборите от Ердоган

Каракачанов: Борисов търси помощ за изборите от Ердоган
A A+ A++ A

Темата с купуването на гласове не е от тези или миналите избори. Поздравявам МВР, че активно се борят с този феномен. Ние предложихме мерки срещу купуването на гласове – задължително гласуване, ограничаване на гласуването на онези лица, нарушили Конституцията, т.е. неграмотните. Това заяви лидерът на ВМРО, част от коалиция Българските патриоти и бивш вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Основните хора, които продават гласа си са хората от гетата. Там, ако не им дадеш пари – не гласуват“, посочи политикът. 

Каракачанов коментира посещението на Бойко Борисов при турския президент Реджеп Ердоган.

„По време на избори, аз лично не бих отишъл да се срещам с който и да е политик. Отиването при Ердоган е, за да може да помогне за изборите у нас. Те не могат да гласуват с машини, затова ще гласуват с хартиени бюлетини. Вотът в Турция е организиран. Процесът се ръководи от турските служби. Оставаме чужда държава да се намесва във вътрешните ни работи“, възмути се лидерът на ВМРО.

„Поздравявам служебния кабинет за неотстъпчивостта по отношение на евроинтеграцията на РС Македония. Има политически формации, които смятат, че трябва да направим компромис с условията си за приемане на РС Македония в ЕС. Не можеш да правиш компромис с държава, която храни омраза към България. Важно е да се знае, че 80% от българите не искат да се прави компромис. Българските патриоти ще подкрепим такава инициатива“, каза Красимир Каракачанов.

Той прогнозира шарен парламент след тези избори. „Ще има големи разправии и липса на консенсус. Ще се сформира някакво конюнктурно мнозинство, което ще се разбере за съставяне на правителство. Не може всеки, който дойде да смята, че летоброенето започва от него. Конфронтацията е на такова ниво, че трябва да се седне и да се говори по основните приоритети. Аз предложих да се разберем, без значение дали сме леви и десни. Забравили сме принципа на хан Кубрат с пръчките, че ако сме сами, ще се чупим“, подчерта той.

#Ердоган #Борисов