Обратно към пълната версия на статията »

Стив Ханке зове: Стойте далеч от еврото и борете корупцията!

Стив Ханке зове: Стойте далеч от еврото и борете корупцията!
A A+ A++ A

Не съм изненадан, че толкова хора и фирми попаднаха под закона "Магнитски", предупреждавал съм, че това ще сe случи. Корупцията в България е свързана с времето на комунизма. България е езеро на корупцията. Българската правосъдна система е истински виц, не очаквам съществени действия от нейна страна. Стойте далеч от еврото и борете корупцията.

За това призова по Нова телевизия от Балтимор икономистът проф. Стив Ханке, на когото се приписва, че е баща на българския валутен борд. Според него съмнителни икономисти хвърлят прах в очите на хората, предлагайки еврото, но това мирише отвсякъде на измама.

Имате система на валутен борд, който спря хипер инфлацията в България и я стабилизира. Българинът трябва да се запита защо ви е необходимо влизане в еврозоната, след като валутният борд работи добре, каза още той.

Ако човек иска да разбере какви ще са последствията и защо е опасно България да замени лева с еврото, погледнете Гърция, която се сблъска с една от най-големите банкови и финансови кризи. Когато има валутен борд има фискална дисциплина. Сега България е с най-нисък външен дълг. Присъединяването към еврото ще предизвика бум на корупцията. Никой не задължава България да го направи, тук виждам сенки на корумпирани хора. Интересно е дали някои от лицата в списъка "Магнитски" не са били активни за влизането на еврото.