Обратно към пълната версия на статията »

Зам.-регионалният министър: Обещанията, дадени от Борисов за "Хемус", са неизпълними

Зам.-регионалният министър: Обещанията, дадени от Борисов за "Хемус", са неизпълними
A A+ A++ A

Обещанията, дадени от Борисов за "Хемус", са неизпълними. Това заяви зам.-регионалният министър Тодор Анастасов по време на пресконференция. Той уточни, че не е възможно магистрала, минаваща през Северна България, да бъде построена до 2024 година.

Едва 3 от 9 участъка се строят, уточниха от Министерството. Причината е, че за останалите участъци не са готови строителните книжа и не е налично разрешение за строеж, подчерта арх. Комитова.

"Отсечката от Боаза до Шумен на АМ Хемус ще е с дължина над 200 километра и е изцяло ново строителство", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Поводът за коментара й са протестните действия, организирани от ГЕРБ, по повод строителството на АМ "Хемус". В МРРБ се извършва два вида строителство - ново строителство и ремонти на пътища, уточни министърът.

Над 600 млн. лева са разплатени авансово на фирми за осигуряването на техника и материали. Изплатили сме 71% от парите за магистралата, а 4% са завършените участъци. В момента се строят първите 51 километра, останалите - не, защото не се преминали останалите стъпки, за да започне строежът.

 

#Хемус #Борисов