Радев лично изпрати пилота герой в последния му път

30 юни 2021, сряда / 18:00;
Радев лично изпрати пилота герой в последния му път

Президентът Румен Радев лично изправи в последния му път майор Валентин Терзиев – пилотът на изтребител МиГ-29, който загина на 9 юни по време на учение.

С военен ритуал в авиобаза „Граф Игнатиево“ бе отдадена последна почит към летеца герой.

Да се простят с един от най-добрите ни пилоти в авиобазата дойдоха президентът Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота.

Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание „подполковник“ и награден с орден „Свети Георги“ за офицери Първа степен.