Обратно към пълната версия на статията »

Паунова: Биков иска аз да разследвам Рашков преди прокуратурата! Това си е оценка

Паунова: Биков иска аз да разследвам Рашков преди прокуратурата! Това си е оценка
A A+ A++ A

Хубаво е, че господин Биков, настоява аз да разследвам преди прокуратурата. Това си е вид оценка... и за мен, и за въпросната прокуратура. Това коментира Полина Паунова във Фейсбук във връзка с призива на Тома Биков от ГЕРБ да разследва имотите на вицепремиера Бойко Рашков.

"Свободна Европа" да разследва апартаментите на Бойко Рашков. Те се интересуват. Полина Паунова сигурно още не се е събудила и заради това не е на този брифинг", коментира Тома Биков от ГЕРБ по време на пресконференция. Според него трябва да бъдат разследвани твърденията за имотното състояние на вицепремиера и допълни, че става въпрос за 19 имота за милиони. 

През 2019 година именно Фондация "Антикорупционен фонд" и Радио Свободна Европа направиха публична аферата "Апартаментгейт".  Разследването предизвика значителен обществен отзвук и доведе до оставки – на министъра на правосъдието Цецка Цачева, на зам.-министъра на спорта Ваня Колева, зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, както и на Цветан Цветанов, който през март се оттегли от парламента и от поста Председател на парламентарната група на ГЕРБ, а в края на май напусна и всички ръководни постове в партията.

Биков посочи, че може и прокуратурата да се заеме със случая, но уточни, че ще бъдат нужни НАП и МВР.

"Ето, скъпи приятели, носи ми се славата, че водя луксозен живот и спя до обяд. Иначе е хубаво, че господин Биков, настоява аз да разследвам преди прокуратурата. Това си е вид оценка за мен, както и за въпросната прокуратура", отговори тя.