Обратно към пълната версия на статията »

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ-СДС срещу Стефан Янев и Бойко Рашков

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ-СДС срещу Стефан Янев и Бойко Рашков
A A+ A++ A
ЦИК отхвърли жалбата от ГЕРБ-СДС срещу Стефан Янев и Бойко Рашков, става ясно от решение на комисията.

В жалбата се съдържат оплаквания, че министър-председателят Стефан Янев и министри от служебното правителство на президента Румен Радев, под формата на отчет за работата им до момента, по време на предизборната кампания за насрочените на 11 юли 2021 г. избори за народни представители, грубо нарушават забраната на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс (ИК).

В жалбата се твърди, че нарушението се изразява в „множество изказани и недоказани твърдения и изявления” както на министър-председателят, така и на министрите Бойко Рашков и Асен Василев, които по своята същност представляват предизборна агитация, която се осъществява от министър-председателя Стефан Янев чрез „твърдения и изявления, които съдържат призив за подкрепа в полза на други политически партии, уронват престижа на предходното управление на ГЕРБ и са директен призив на неподкрепа на регистрираната в настоящите избори коалиция ГЕРБ-СДС“.

В жалбата не се сочат данни за мястото и времето на извършване на нарушението. Описани са линкове, които обаче не могат да бъдат отворени, за да се установи съдържанието им, подчертават от ЦИК.